Tutorial: cum să-ţi repari imprimanta după ce ai vărsat apă în ea

de Anda

Prolog – se creează condiţiile necesare pentru apariţia nenorocirii.

Se asigură hardware-ul. Avem una bucată imprimantă Canon Pixma iP1000 din vremuri imemoriale. Avantaje: cartuşe extrem de ieftine, ocupă spaţiu puţin. Se aşează imprimanta pe podea, lângă măsuţa pe care avem grijă să punem o vază cu flori.

Feng shui – bifat!

Etapa 1. Nenorocirea

La condiţiile descrise la punctul anterior adăugăm intervenţia-cheie a autorului. Acesta îşi plasează laptopul pe măsuţă, aproximând eronat spaţiul existent. Legile fizicii condamnă vaza plasată strategic să cadă, însă numai pe jumătate, căci, între timp, autorul îşi exersează reflexele şi o salvează de la moarte sigură. Din nefericire, reflexele acestuia nu sunt suficient de bune pentru a evita dezastrul. Jumătate din apa din recipient se prelinge glorios pe marginea măsuţei şi converge,inevitabil, către interiorul imprimantei, prin locul prevăzut pentru plasarea colilor.

Etapa 2. Lupta cu destinul

Naiv precum eroii romantici, autorul nostru se repede către victimă cu o duzină de şerveţele, încercând să arunce apa de la bord. Zadarnic.

Etapa 3. Acceptarea înfrângerii

Cu o brumă de speranţă, autorul face o probă. Imprimanta a cedat.

Etapa 4. Aşteptarea

Cu înţelepciunea asemuită asceţilor budişti, autorul aşteaptă. Zile, săptămâni, luni. Apa se evaporă. A învăţat la şcoală. În tot acest timp, fiecare zi caniculară este savurată prelung. Căldura ajută la evaporare.

Etapa 5. Momentul adevărului

Într-un sfârşit, eroul nostru îşi face curaj şi mai face o probă. Imprimanta îi răspunde la fel. Deznădăjduit, eroul bagă foehn-ul în priză, apasă pe buton şi atacă! Nu se aud ţipete. Proba 3: imprimanta scoate tot felul de sunete, face pauze, scoate iar sunete, apoi începe să muncească. Rezultatul e complet verde, ca voma. Speranţele încep să îşi facă loc pe teritoriul ostil. Se opreşte imprimanta, se mai bagă o repriză de foehn, se porneşte iar. Culoarea începe să capete valori la limita normalităţii.Pixma renaşte!

Epilog

Eroul nostru şi tovarăşa sa de nădejde, Pixma, reîncep o frumoasă relaţie bazată pe interes şi exploatare. Foehn-ului nu i se recunoaşte niciun merit şi cade în anonimat.

Reclame