DO NOT take a walk on …London Boulevard

de Anda

Nu ştiu dacă aş putea să categorisesc London Boulevard drept un film slab, dar cu siguranţă nu v-aş spune că-i un film bun. E un film care promite (pe alocuri chiar prea mult), dar nu se ţine de cuvânt.

Monahan, care a luat un Oscar pentru The Departed, se încumetă să şi regizeze, de această dată, pelicula, şi n-aş zice că o face rău deloc. Însă nenea o greşeşte cam rău cu scenariul de data asta. Povestea se desfăşoară pe mai multe planuri decât ar fi trebuit, astfel încât niciunul dintre nuclee nu apucă să se dezvolte suficient de satisfăcător.  La început ai putea avea impresia că subiectul principal este iubirea dintre personajul lui Colin Farrell şi actriţa sociopată întruchipată de Keira, apoi acţiunea deraiază şi intră pe un teren mai accidentat, cu gangsteri, violenţă şi alte asemenea. N-ar fi prea rău dacă toate astea ar fi unite cumva de un fir roşu ca al lui Wittgenstein, însă tocmai asta e problema: intrigile, fie secundare, fie de prim-plan, sunt multe, unele abia schiţate, iar tot almanahul ăsta de planuri paralele sau intersectabile conduce către un singur verdict: scenariul e fracturat, discontinuu, aproape haotic. Şi nu pentru că ar fi un film imprevizibil care te face să ierţi totul la final.

Mă întreb cum de a acceptat Keira Knightley rolul, căci personajul său se dovedeşte atât de inutil că mi-e şi jenă că a existat. Aşa zisa poveste de dragoste se dezvoltă prin suburbiile scenariului, dovedindu-se de la început până la final mult prea vag conturată pentru a putea fi realistă sau pentru a-i servi poveştii.

Colin Farrell îşi duce rolul binişor,  dar însă nu mă pot decide dacă mutriţa lui de Enrique Iglesias, combinată cu alura serioasă de George Clooney, plus rolul  de infractor bun, dar rău, sunt de apreciat.

Păcat că au fost câteva scene cu o muzică extrem de bine aleasă (punctul forte al filmului a fost felul în care s-a folosit muzica) ce mi-au înălţat aşteptările prea sus. Căderea a fost mai urâtă. Şi păcat şi de câteva dialoguri interesante care s-au pierdut în confuzia generală…

Totuşi, dacă nu sunteţi singuri pe stradă, puteţi încerca o plimbare pe bulevardul londonez, poate nu-i chiar aşa de negru.

Reclame