neasteptata razbunare a sandalei gri cu floricele

de Anda

inevitabilul s-a produs marti, la ora 16:48. iesise de la birou si urca pe strada care duce la parculet. simtise de cand plecase ca ceva nu e in regula, insa a sperat ca marea schisma nu se va produce. cel putin nu acum. insa cine se poate impotrivi revoltei unei perechi de sandale satula de exploatarea ce dura de cel putin 2 ani de zile? astfel ca la ora 16:48 s-a produs declicul. una dintre baretele de la piciorul stang, probabil cea mai epuizata dintre toate, a decis sa capituleze. s-a desprins treptat, lasandu-i, initial, impresia unei ciudate slobozii. peste cateva minute, insa, trebuia sa infrunte teribilul adevar: bareta atarna, victorioasa,  desprinsa din chingile cruntei asupriri. libertate!

vazandu-se in aceasta situatie neplacuta, a incercat sa impinga capatul baretei inapoi in ascunzisul talpii. zeii ii erau potrivnici. bareta sfarsea tot libera, iar ea se vedea nevoita sa isi tarasca piciorul si sa isi incordeze degetele pentru a reusi sa inainteze.

credea ca drumul pana in centrul orasului, unde se aflau cateva magazine cu incaltaminte la preturi acceptabile, va fi un calvar. era optimista.

in primul magazin avea de ales intre sandalele trendy care se straduiesc, din rasputeri, sa ajunga la paturile inalte ale societatii, astfel ca, in procesul lor de parvenire, au capatat un pronuntat aspect de cizma, si sandalele trendy minimaliste, cu aplicatii kitsch. singura pereche ce i s-a parut decenta refuza sa ii vina bine pe picior.

s-a tarat pana la al doilea magazin, incurajata de cantitatea mai mare de sandale gata de a fi achizitionate intru exploatare. s-a dovedit naiva. rafturile aratau ca o mica parada de monstruozitati. asista la o  nemaivazuta competitie  a prostului gust. a iesit repede, cat de repede a putut dat fiind ca se tara.

urmatorul magazin a confruntat-o cu una dintre cele mai puternice temeri ale sale. sandalele cu toc inalt si subtire. s-a recunoscut invinsa si a plecat, si de acolo, tarandu-se.

pana sa ajunga la autobuz, gasise o metoda ingenioasa de a prinde bareta naravasa intre doua degete, astfel ca reusea sa inainteze cu ceva mai mult avant. micul artificiu nu parea sa reziste, insa, unei tentative de alergat. care a devenit, brusc, necesara, la vederea autobuzului care se pregatea sa plece din statie. si, totusi, exista minuni! asa ca, in fuga ei sleampata, a reusit sa doboare orice pronostic si sa ajunga la timp.

mai avea cateva sute de metri pana acasa. in curand, infernul avea sa se incheie. luptase cu incredere, in ciuda tuturor semnelor de rau augur. si reusise sa ajunga pana acolo. pana aproape de linia de finish. cand… a vazut magazinul de langa banca. impinsa de o forta mai presus decat ea, a intrat si s-a indreptat spre rafturile cu incaltaminte. cuminti, intr-un colt, asteptau cateva modele simple. s-a apropiat sovaielnic. le-a incercat.

aventura s-a incheiat cu o pereche noua de sandale albe.

ATENTIE! orice asemanare a sandalelor din aceasta poveste cu perechea proaspat achizitionata de anda, care sade tantosa langa usa de la intrare, nu este pur intamplatoare

Reclame