copii

de Anda

in ultimul timp sunt tot mai multi copii, sunt copii peste tot, chiar si cei care nu (mai) exista.

am citit plina de lipsa unui copil. am vazut un film plin de lipsa unui copil. amandoi morti. si, dincolo de filme si carti, am intalnit si oameni umpluti de golul lasat in urma de un micut.

iar astazi, in autobuzul acela indesat de oameni, copiii erau in fata usii din fata, in fata usii din spate, in fata usii din mijloc.

copilul din fata usii din fata plangea si schelalaia pentru locul.de.la.geam. unde statea o femeie machiata de anii traiti, cu doua plase si o geanta. femeia il privea cu amaraciune. nu stia daca sa isi asculte intelepciunea, e.doar.un.copil., sau sa isi asculte impulsul, ah.doamne.ce.ganganie.needucata.si.isterica.nu-i.mai.da.o.palma.o.data. copilul continua sa urle dar.sunt.obosiiiiiiit.vreau.locul.de.la.geam. nu, nu vrea alt loc, decat locul de la geam. oboseala sa nu poate fi vindecata de modestul loc de langa locul de la geam, nicidecum. intr-un final, il obtine. continua sa fie obraznic. ah.doamne.nu-l.plesneste.o.data. nu e gandul batranei, ci al meu.

copiii din fata usii din mijloc sunt multi. doua fetite stau pe un singur scaun. ganguresc, isi arata sepcile una alteia. isi soptesc lucruri la ureche si rad pufaind. in fata lor sta un pusti cu ghiozdan. zambeste si el. sufla cu perseverenta intr-un balon.

mai sunt 3 copii negriciosi. doi coboara la prima statie, dupa ce soferul isi aminteste sa deschida usa. dupa ce ii este amintit. usa.din.mijloooooc.deschideti.usa.din.mijlooooooooooooc!. celalalt ramane, se piteste, asteapta sa porneasca autobuzul, apoi sare la usa din mijloc si rade catre cei care au coborat. rasul lui merge o data cu autobuzul, ceilalti doi negriciosi raman in urma.

copiii din fata usii din spate sunt mari. ei nu rad, nu plang, nu se pitesc. ei vor sa para oameni seriosi. asta pentru ca nu stiu ca lumea oamenilor seriosi nu e, de fapt, ceea ce vor.

Reclame